vineri, 21 februarie 2020

Tocana de legume cu orez la borcan

Ingrediente

  • 800 ml ulei
  • 1.5 kg ceapa
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg morcovi
  • teline
  • 3 radacina patrunjel
  • 1 l bulion (sau 2 kg rosii) 
  • 700 gr orez
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 2 leg patrunjel verde

  • Mod de preparare



    Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare. Ardeii se taie felii subtiri si se calesc cu putina sare pana se inmoaie. Eu am calit ceapa separat, iar morcovii si patrunjelul impreuna cu telina. Ardeii la fel, separat.



    Intr-o cratita mai mare, le amestecam impreuna pe toate. Orezul se fierbe in apa, apoi se strecoara si se da sub un jet de apa rece. Cand toate legumele impreuna au o consistenta clara, adaugam bulionul si apoi orezul fiert. Se mai lasa cam 20 minute. La final, adaugam sare, piperul si frunzele de dafin. Chiar la final punem verdeata tocata marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu